DNLA betekent Discovering Natural Latent Abilities. Deze internationale onderzoeksmethode is DIN-gecertificeerd en staat garant voor betrouwbaarheid en validiteit. De methode meet factoren die bepalend zijn voor succesvol gedrag en stimuleert deelnemers om zich verder te ontwikkelen en ander gedrag te laten zien.
Daarnaast biedt de methode leidinggevenden waardevolle inzichten in de effectiviteit van hun leiderschap en waar verbetering mogelijk is. Door zelf deel te nemen ervaren leidinggevenden direct de betekenis en de impact van het onderzoek in de praktijk.
Wij werken samen met zowel het individu als met de organisatie als geheel om scherp te krijgen wat hen drijft, wat hen soms belemmert en wat zij nodig hebben om te worden of te blijven wie zij zijn. Dankzij onze jarenlange ervaring hebben wij expertise opgebouwd om mensen en organisaties te ondersteunen in hun ontwikkelingsprocessen. Onze aanpak kenmerkt zich door sensitiviteit en een heldere analytische blik, versterkt door de resultaten van het DNLA-onderzoek. Dit onderzoek biedt een onafhankelijke en objectieve spiegel die waardevolle reflectie mogelijk maakt.
Organisaties kunnen sterkt van elkaar verschillen. Waar typische productiebedrijven vaak gericht zijn op materie, stabiliteit en evenwicht, functioneren dienstverlendende organisaties meer als levende organismen. Deze organisaties zijn open systemen die zich continu ontwikkelen en in verbinding staan met hun omgeving.
Hoewel het niet expliciet wordt benoemd: de aandacht voor de lerende organisatie is springlevend. Er is veel belangstelling voor het aanpassingsvermogen van lerende organisaties, maar de vertaling naar de praktijk blijkt vaak een uitdaging. In een omgeving waarin verandering de constante factor is, ligt de taak van de leidinggevende in het creëren van rust en vertrouwen bij medewerkers. Leidinggevenden spelen hier een cruciale rol. Het vermogen van leidinggevenden om verbinding te maken met medewerkers en hen uit te dagen en te ondersteunen zorgt ervoor dat zij weerbaarder worden voor verandering. Een open cultuur waarin onderling vertrouwen kan groeien, biedt medewerkers houvast. Dit geeft ruimte aan een ontwikkelingsgerichte mindset, waarin de overtuiging leeft dat verbetering altijd mogelijk is. Essentiële bouwstenen hierbij zijn reflectie, het ontvangen van feedforward en een veilige omgeving waarin vrijmoedigheid wordt aangemoedigd. Dit leidt ons tot de volgende stap: de professionele ontwikkeling van taak- en sociaal gemotiveerde leidinggevenden en medewerkers. Zie daarvoor de thema’s ‘Persoonlijke ontwikkeling’ en ‘Leiderschap’.
Als organisatie streef je ernaar om competente mensen in dienst te hebben.. Maar je wilt meer dan dat. Je wilt dat zij zich blijven ontwikkelen om niet alleen hun werk, maar ook de organisatie als geheel duurzaam succesvol te maken.
Simpel gezegd: een competente medewerker weet wat er moet gebeuren, beschikt over de juiste vaardigheden en voert het werk goed uit. Maar je wilt meer dan dat. Je wilt bevlogen medewerkers die zich blijven ontwikkelen.
Het is waardevol om te ontdekken of je medewerkers meer in huis hebben dan wat ze tot nu toe laten zien. Dit geldt niet alleen voor medewerkers waar je tevreden over bent, maar ook over degenen waarvan je het potentieel minder duidelijk vindt. Mogelijk hebben zij verborgen talenten die nog niet tot uiting zijn gekomen.